Du vil kjenne den gode julefølelsen med en gang du kommer innenfor vollene på festningen!

Smultringvogna, Glühweinvogna og teltet med sitteplasser danner et tun sammen med smeden og eventyrfortelleren. Når mørket faller på, ser du alle de fine lysene som lyser opp bygningene. Inne i de forskjellige byggene er det Julemarked, Julekafé, Kunstutstilling, åpne verksteder, Julehule for barn, salgsutstilling med originale Stomperudtegninger, Pop-up-butikk og film om kunstnerne på Skansen.

Lørdag 27.11. er det underholdning med elever fra Lillestrøm kulturskole, gratis hestekjøring og tenning av utebelysningen.

Søndag 28.11. er det samarbeid med damplokomotivet Tertitten. Det kjøres buss som korresponderer med Tertittens avganger og ankomster til/fra Fossum. I tillegg en siste avgang med buss til Sørumsand 10 min etter at markedet er avsluttet.

Teateret «Askeladdens Jul» spilles to ganger i Julehula, vi tenner det første adventslyset, det blir fakkeltog, julegrantenning, gang rundt treet og Nissen blir fraktet med hest.

Du er hjertelig velkommen til det tradisjonelle julemarkedet på Blaker Skanse.

Arrangementet er støttet av Lillestrøm kommune, kommunalområde Kultur.